сряда, 19 септември 2012 г.

“Великите географски открития” на Златка Димитрова




По повод първия учебен ден VIP Brother реши да върне Златка в началното училище, като й постави тйната мисия “Великите географски открития”.
“Великите географски открития” на Златка ДимитроваНа дъска в Изповедалнята бяха написани имената на 10 европейски държави, като срещу името на всяка от тях Златка трябваше да напише името на нейната столица. Условието бе, че мисията се счита за успешна ако плеймейтката успее да познае 6 от 10 столици.  За изпълнението на мисията си Златка имаше само 20 минути.

Първите две познати столици бяха Мадрид и Анкара. Докато Златка се мъчеше в Изповедалнята, Съквартирантите в хола с удивление коментираха представянето й. Някои от тях даже се усъмниха, че Златка има тайна мисия да се прави на по-глупава отколкото е, особено след като тя много трудно се сети коя е столицата на Англия, дори след  жокери като “Къде е Бъкингамският дворец?” и “Къде са сключили брак принцът на Великобритания и Кейт Мидълтън?”.
“Великите географски открития” на Златка Димитрова

В крайна сметка Златка успя да познае пет от необходимите за успех шест столици, като се запъна на Сърбия и Румъния,  а Съквартирантите заключиха,  че тя всъщност не играе. Плачейки, Златка излезе от Изповедалнята, където я посрещнаха много окуражително. Всички я подкрепиха и обвиниха VIP Brother, че нарочно й е дал тази мисия, за да се изложи.
В Изповедалнята Кристина Патрашкова коментира, че не може да приеме, че у нас известни са хора, които не знаят коя е столицата дори на съседни държави и определи начина, по който Златка се представи, за“абсурден, дори за ученик в началното училище.” 

"Никога не съм била човека енциклопедия и не виждам нищо притеснително в това. Но е хубаво столиците да се знаят от обща култура", отчете разстроената Златка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар