сряда, 25 август 2010 г.

Усмивката

Усмивката не ни струва нищо, но тя ни дава много....



Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява.
Тя трае само миг, но споменът за нея остава завинаги.
Усмивката създава щастие в семейството, подкрепя доброжелателността в бизнеса и е парола за приятелство.
Тя ободрява изморения, окуражава обезкуражения и е светъл лъч за тъжния.
Усмивката е най-добрата противоотрова за тъгата и тревогата.
Тя не може да бъде купена, измолена, взета назаем или открадната, защото тя е нещо, което няма стойност, ако не е дарена от сърце.
Някои хора са твърде изморени, за да ви дарят с усмивка. Дарете ги вие с вашата, защото най-много се нуждае от нея този, който я няма!
Усмивката е визитната картичка на човешката душа.Усмихвайте за да сте красиви,чаровни и лъчезарни!!
* Тя е важен диагностичен белег и събира в едно всички прекарани страдания и всички възкръснали надежди
* Усмихва се този, който умее да живее истински
Усмивката изразява най-пълно човешкото същество. Тя е следствие от мимическата мускулатура, с която разполага единствено човекът. Никоя друга жива твар не разполага с тази способност. Между мисълта и усмивката съществува пряка връзка. Усмивката поражда и изразява добри, оптимистични мисли, които пък са най-живителни, най-импулсиращи за здраве и живот.
Усмихвайте се не само защото така се представяте по-добре и предизвиквате благосклонността на околните. Усмихвайте се, защото това е витално, импулсиращо. Усмивката благоприятства оцеляването на хормоните и стимулиращите вещества в организма, които
пряко са свързани с живота и здравето.
Усмивката е визитната картичка на човешката душа. Тя се ражда от “усмихната мисъл” и сама на свой ред предизвиква “усмихнатата мисъл”. И това е най-виталното състояние на човека: ако има абсолютно здраве, то е само в миговете, когато човек се усмихва, изразявайки усмихнатата мисъл в себе си.
Усмивката е богата на нюанси. Може да се каже, че има толкова усмивки, колкото са хората. Нещо повече:
Усмивката на всеки човек се мени съобразно настроението и мисълта му.
Тя е важен диагностичен белег и се появява дори у тежко болни – тогава тя е плаха, сдържана, неспокойна и изразява точно състоянието. Може да се каже, че тя събира в едно всички прекарани страдания и всички възкръснали надежди. Човек се ражда за нов живот и симптомът на това е усмивката. Усмивката на оздравяващия човек е чудо на естеството.
Усмихва се този, който умее да живее истински.Започни деня с усмивка! И го завърши пак с усмивка!
Усмивката краси човека и го кара да се чувства по-добре...Усмивката носи заряд и вдъхновение!И...човек се предава пред нея!Света никога няма да разбере колко много красиви неща може да направи една усмивка!Със усмивка светъл е денят.
От усмивката дъгата ще изгрее.
Щом дариш усмивка на света,
много пъти ще се върне тя при тебе.


Какво означава тя?


Усмивката не ни струва нищо, но тя ни дава много....


Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява.


Тя трае само миг, но споменът за нея остава завинаги.


Усмивката създава щастие в семейството, подкрепя доброжелателността в бизнеса и е парола за приятелство.


Тя ободрява изморения, окуражава обезкуражения и е светъл лъч за тъжния.


Усмивката е най-добрата противоотрова за тъгата и тревогата.


Тя не може да бъде купена, измолена, взета назаем или открадната, защото тя е нещо, което няма стойност, ако не е дарена от сърце.


Някои хора са твърде изморени, за да ви дарят с усмивка. Дарете ги вие с вашата, защото най-много се нуждае от нея този, който я няма!Усмивката е прозорец на душата. Когато сте щастливи и светът се радва с Вас. Когато някой Ви се усмихне и Ви погледне лъчезарно, настроението Ви се подобрява и денът става по-ведър.Искрената усмивка предава енергията на любовта. Усмихването на себе си е като радостта от любовта, то дарява здраве и дълголетие.


Има ли нещо по прекрасно на този свят от усмивката на вашето дете ?Тя топли сърцето и вдъхва надежда!Усмивката - тя води двама млади към върхове и звездопади.Усмивката - със свойта нишка лека човека тя привързва,човека тя привързва към човека.


Усмивката е безценна! Тя помага на хората да бъдат по-добри! Но помага най-вече на тези, които се усмихват! В една популярна песен се пееше: ” …Усмивката! Със свойта нишка лека, човека тя привързва към човека!…” Така, че … Усмихвайте се и денят ви ще бъде светъл и зареден с положителни емоции!Усмивката е "допинг" за нашата психика. Когато сте потиснати и тъжни, опитайте се да се усмихнете - това е най-лесният начин да се почувствате по-добре.Тя тонизира, с нея човек се чувства щастлив. Тя е най-подходящото лекарство, когато сме под влияние на стрес.Усмивката е и най-добрата "козметика". Мускулите, които я оформят, поддържат тонуса и тургора на лицето и ни запазват бодри, свежи и млади.Усмивката ни прави привлекателни, помага да не изглеждаме уморени, отчаяни, депресирани, прави погледа бляскав и е истински магнит за околните. Всеки желае да срещне усмихнато лице, човек с приятно излъчване. Когато се смеем, нашето тяло изпраща положителни флуиди (послания) до околните: "Животът е прекрасен, нали?!"Смехът е "заразен". С нашия смях можем да снемем напрежението в обкръжаващата ни среда и да помогнем и на другите да преодолеят тъгата и стреса.Усмивката зарежда постоянно с енергия и влияе благоприятно на имунната система - този невидим "магьосник" в нашето тяло се бори успешно с всички болестотворни агенти, поддържа ни здрави и бодри. Изгонете простудата и грипа с усмивки -има ли по лесен начин? Опитайте!Смехът нормализира кръвното налягане. Редица изследвания показват редукция на нивото на артериалното налягане по време и след спонтанен смях. Измерете си кръвното, когато сте весели и усмихнати. Намирате ли разлика?Усмивката е естественият полезен "наркотик" на човека. Тя причинява "освобождаване" в тялото на ендорфини, серотонин и други вещества, наречени хормони на щастието. Медицински проучвания сочат, че при усмихнати, ведри и позитивно мислещи хора нивото на болката намалява значително.Усмивката е присъща на успелите хора, които са в равновесие. Кой не иска да изглежда така? С усмивка на уста животът е по-красив и работата спори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар