събота, 28 юли 2012 г.

Кафе и сливи за "вечна младост"


Списък на продуктите, които спомагат “за подмладяване на организма и удължаване на човешкия живот”, бе публикуван от група учени от няколко университета в САЩ и Европейския съюз.
Съставянето на импровизираната класация на най-полезните храни за младост е основано на направени през последните години открития и изследвания, свързани с биохимичния механизъм на стареене на клетките, който се влияе от различните вкусотии, които похапваме.

Всеки един от продуктите, влизащ в това “меню за дълголетие”, съдържа активни вещества, които оказват позитивно и ефективно въздействие на сложните биологически процеси, пишат медиите зад Океана.На първо място в класацията на полезните храни са черният шоколад, чаят и кафето. Смятани за вредни в прекалено големи дози, калорични и влияещи зле на зъбния емайл, тези вкусни напитки и шоколадът всъщност са силни антиоксиданти. Те също са богати и на полифеноли, които притежават способността да възстановяват увредените клетки и да удължават живота.
На второ място по полезност се нареждат плодовете и зеленчуците като ябълки, касис, боровинки, броколи, череши, домати, нар, портокали, праскови, сливи, малини, червено грозде и червен лук. Спанакът, ягодите и пълнозърнестият хляб също са включени в класацията за подмладяващи храни.

Лекарите алармират, че месото и млякото са сред продуктите, които дават на организма нужното му количество калории, но спомагат за стареенето на клетките, така че трябва да бъдат избягвани от дамите, които искат да останат „вечно млади”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар