четвъртък, 19 юли 2012 г.

Какво ще има за закуска?


ПОНИЧКИ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД – необходими са: 150 мл. прясно мляко, 20 гр. мая, 2 яйца, 3 с.л. захар, щипка сол, брашно, олио за пържене, течен шоколад. Замесва се тесто, втасва, разточва се на дебелина около 7-8 мм, реже се на кръгове с чаша. На половината от тях се слага шоколад, а другата половина от кръгчетата се слагат отгоре и се притискат с дръжката на вилица, за да не изтече пълнежа при пържене. Отново втасват и се пържат. Изваждат се върху хартия, посипват се с пудра захар. Могат да се изрежат вътрешни, по-малки кръгчета, да станат като гевречета и да се изпържат без пълнеж, а после да се гарнират пожелание. Много деца ги обичат, а тези са по-добрият вариант, от купените, тъй като са по-малко мазни и са с подбрани продукти. Може детето да помага при изрязването и слагането на пълнежа /сирене, сладко или бял шоколад/. Също могат да се направят без да се гарнират, а да се посипят с пудра захар след като са готови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар