понеделник, 16 юли 2012 г.


Грижи за вашите цветя през юли


През юли най-важно е поливането. Не трябва да забравяте, че през юли растенията имат нужда от най – много вода.
Най–добре е да се полива рано сутрин, за да се ограничи изпаряването и да се даде на листата на растенията цял ден за съхнене. Но не трябва в никакъв случай и да се преполиват растенията. Добра идея е да се разстеля 1 – 2 пръста тор върху пръстта, която ще задържа влагата и в същото време ще обогати почвата.
Един от най – добрите начини да се намали количеството на изразходваната вода е да се ограничи площта на тревата за сметка на цветята. Така ще се спести косене и наторяване, а и градината ви ще стане по–атрактивна.
Юли е най–активният месец за поправки. В градината можете да продължите с почистването на растенията от мъртвите цветове, за нов силен цъфтеж през есента. Когато почиствате розите, окастрете ги до 4 – 5 тото листо, за да стимулиратеизбуяването на филизи. Същото направете и с хризантемите. Подхранете розите и др. цъфтящи храсти със специализиран тор
Сега е времето да размножите онези цветя, които ще красят градината ви през есента. Вземете резници от многогодишните карамфили, маргарити, ирис, здравец, върбинки. Засадете ги във влажен перлит и ги запазете за края на есента.
Можете да посеете и семената на цветята, които ще цъфнат следващата година – незабравките, напръстникът, делфиниумът, камбанката (кампанула), кореопсисът.
Можете да засадите също и луковиците на растенията, които ще цъфнат в края на сезона, когато всички останали са прецъфтели – далии, гладиоли, кана, каладиум, бегонии, невен, циния.
Необходима е редовна поливка и засенчване за глоксиниите през юли. Силното слънце изгаря листата и цветовете им.

Моите цветя....







Няма коментари:

Публикуване на коментар