сряда, 25 юли 2012 г.

Да се повозим на "Влакчето на солта”


Бургаските солници привличат туристите с нова атракция
 
Точно в 10 ч. сутринта днес "Влакчето на солта” направи първата си обиколка около бургаските солници, съобщава агенция "Фокус.
По думите на Мариана Вълчева от Българското дружество за защита на птиците, което работи съвместно с Черноморски солници по проекта "Живот за бургаските езера”.
Атракцията не е нова, но няколко години не беше активна, така че сега възобновява дейността си.
Влакчето представлява мини железница, изградена от вагончета, използвани за производството на сол. Туристите могат да бъдат спокойни, тъй като съоръженията са приспособени за новото си предназначение.
Маршрутът на влака започва от начална точка Солници - Север, преминава през самите солници и ще стига до резервата Атанасовско езеро. По време на пътуването туристите ще могат да видят как се добива сол, а в края ще се запознаят с различни видове птици, които населяват района около езерото.
"Идеята това да се превърне в позната дестинация, която да разкрива начина на традиционното производство на сол, което не е било променяно повече от 100 години”, разкри Вълчева.
Мястото разполага с необходимата инфраструктура за туристи, а влакчето ще обикаля рано сутрин и в ранните следобедни часове.
Планира се наемането на аниматор, който да предлага повече любопитни факти за солниците и птиците в района. Освен това ще бъдат предоставяни бинокли и тръби за наблюдение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар