събота, 28 юли 2012 г.

Как да си направим траен домашен ароматизатор



Времето минава, ароматът остава

Благовонното блаженство е постигнато
Благовонното блаженство е постигнато
Снимка: tastykitchen.com

Никак не е случайно, че ароматерапията предизвика такава шумотевица с масовото си навлизане в нашия живот преди няколко години и не спира да го прави и до сега.

Едва ли има човек, който би възразил около него да ухае на свежи и ненатрапчиви аромати, така че ви предлагаме една рецепта как да си доставите това смъкващо напрежението удоволствие чрез лесно и бързо забъркване на деликатен домашен ароматизатор.


Необходими продукти:
30 г желатин
2 чаши вода
1 супена лъжица сол
25-30 капки етерично масло (по ваше предпочитание)
сладкарска боя (или такава за великденски яйца)

Начин на приготвяне:
Сваряваме едната чаша вода в малка тенджера и пускаме желатина във врящата вода. Разбъркваме го, докато хубаво се разтвори, добавяме солта и втората чаша вода.

После прибавяме желаното количество и вид етерично масло (но внимавайте с него, за да не се получи прекалено дразнеща и силна миризма)плюс сладкарската боя и хубаво разбъркваме сместа.

Изливаме готовият ароматизатор в красив буркан или чаша, а когато изстине – го поставяме на желаното от нас кътче у дома.

Освен това може да смесим няколко различни вида масла в ароматизатора, за да получим още по-неподправен и благоуханен резултат.

* Изобилието от етерични масла на пазара никак не е малко, затова проверете коя есенция допада на вашия вкус и какво въздействие оказва тя върху организма.

Миризмата на лимон е сред най-предпочитаните заради енергизиращата й лекота

Снимка: Thinkstoc
k
Задължително преценете кое етерично масло отговаря на ароматните ви предпочитания

http://www.edna.bg/kak-da/kak-da-si-napravim-traen-domashen-aromatizator-4627333
http://www.edna.bg/kak-da/kak-da-si-napravim-traen-domashen-aromatizator-4627333
http://www.edna.bg/kak-da/kak-da-si-napravim-traen-domashen-aromatizator-4627333http://www.edna.bg/kak-da/kak-da-si-napravim-traen-domashen-aromatizator-4627333

Няма коментари:

Публикуване на коментар